indukciós-zárási-technológiár-zipz

Az Enercon megszünteti a kondukciós zárak szivárgását egy bortermelő vállalatnál

A Zipz Inc. nevű bortermelő vállalatnak alternatív megoldásra volt szüksége az egyadagos borospoharainak lezárásához. A szivárgások elkerülése érdekében a cég átállt az indukciós zárási technológiára.

Kapcsolat

Az indukciós palackzárásból eredő előnyök

Esettanulmány

Az Enercon világvezető indukciós zárási technológiának köszönhetően a Zipz Inc. prémium bormárka esetében a szivárgás már a múlté.

Mielőtt felfedezték az Enercont és az indukciós hőt használó zárási technológiát, a kaliforniai cég egy alternatív megoldást, a kondukciót használta a záráshoz. Ennek következtében a cég által értékesített, egyadagos PET palackokban forgalmazott bor esetében túl gyakran fordult elő szivárgás, ami gyakori probléma a kondukciós zárásnál.

Az eredeti tervek alapján egy fóliaalapú membránt kondukciós hőt használó eljárással rögzítettek a palack szájához. A zárási folyamat során a palackokban fennmaradó üres teret nitrogéngázzal fújatják át, hogy ezzel kiszorítsák a környezeti levegőt, mivel az kedvezőtlen hatással lehet a minőségre és az eltarthatóságra. A nitrogén hatására valamennyi nyomás lép fel a palackban, és a kondukciós zárási technológia egyszerűen képtelen volt ezt kezelni.

Mivel nem akarta kockára tenni a cég jó hírnevét, J. Henry Scott, a cég vezérigazgatója olyan alternatív megoldást keresett, amely biztosabb zárást tud biztosítani.

Scott felkérte Bruce Cleevelyt, a Berry Plastics vállalat korábbi termékfejlesztésért felelős alelnökét, hogy keressen megoldást erre a problémára. A megoldás abban rejlett, hogy áttértek az Enercon Super Seal™ Touch rendszerére, valamint egy Selig Lift n’Peel™ indukciós betétre.

A Super Seal™ Touch használatát erősen ajánlotta Cleevely, aki már évek óta dolgozott az Enercon berendezéseivel és technológiájával.

Az innovatív gép érintőképernyős kezelőfelülettel, belső ellenőrzéssel, receptkezeléssel, jelszóvédettséggel, leírásos hibainformációval és hibakeresési támogatással rendelkezik. Ezenfelül a teljes mértékben integrált ellenőrzőrendszer a fennakadt palackokat, hiányzó membránokat és ferde kupakokat is érzékeli. J. Henry Scott, a Zipz Inc. alapítója és vezérigazgatója szerint: A kondukciós zárás és a PET palackok nem illettek egymáshoz. Az indukciós zárás egy fejlettebb technológia. Stabilabb minőségű zárást biztosít, és kevesebb hibával jár.

Az Enercon kapcsán még hozzátette: Az Enercon kiváló csomagolási partner, és nagyon segítőkész volt a telepítési és integrációs folyamat során. Ajánlom őket mindenkinek, aki indukciós zárási megoldást keres. Amióta az Enercon indukciós zárófólia-hegesztőt használjuk, nem volt egyetlen szivárgás sem.

A Super Seal™ Touch csak egy azon Enercon záróberendezések közül, amelyek világszerte fejlett technológiát kínálnak számos iparágnak – az élelmiszer-, ital-, és gyógyszeripartól kezdve a gyártóiparon át a kozmetikai iparig. Ha többet szeretne megtudni erről a piacvezető megoldásról, kattintson ide.

indukciós-zárási-technológiár-zipz
„Az indukciós zárás egy fejlettebb technológia a kondukciós záráshoz képest. Stabilabb minőségű zárást biztosít, és kevesebb hibával jár. Amióta az Enercon indukciós zárófólia-hegesztőt használjuk, nem volt egyetlen szivárgás sem.”
J. Henry Scott, alapítója és vezérigazgatója