Az indukciós palackzárás számos előnnyel rendelkezik a vezetéses hegesztéssel szemben

A vezetéses alapon működő hegesztés a legelterjedtebb módszer egy menet nélküli kupakba helyezett béléssel történő palackzáráshoz, illetve a kupak nélküli záróhegesztéshez. A vezető „forró lap” nyomást fejt ki, hogy a fóliát vagy a műanyag fóliabélést a tartályra nyomja és megolvassza az alsó felületen lévő réteget, így hozva létre a zárást.

A „forró lapnak” időbe telik, hogy felmelegedjen (és a karbantartások során lehűljön). A folyamat viszonylag magas energiaköltségeket eredményez, növeli a környezeti hőmérsékletet, a kezelőkre pedig potenciális veszélyt jelenthet.

Az indukciós kupakos tömítő gépek ellentétben a vezetéses „forró lap” nem alkalmazkodik a tartály magasságának és peremének változásaihoz, így előfordulhat, hogy a „specifikáción kívüli” tartályok nem kerülnek lezárásra, vagy rosszul történik a hegesztés, ami selejtes termékhez és pazarláshoz vezet. Ha kiömlött az anyag, a takarítást nehéz elvégezni, mivel a kiömlött anyag gyakran „rásül” a berendezésekre, ami leállítást, lehűlési időt és tisztítást igényel, ez pedig a termelési mennyiség jelentős csökkenését okozza.

A vezetéses hegesztés megbízható zárási módszer volt a gyártók számára évtizedeken át, az indukciós palackzárás azonban gyorsabb és energiahatékonyabb, ezáltal csökkenti a hegesztéssel lezárt termék egységköltségét.

Kapcsolat

Az indukciós palackzárás elve?

Az indukciós palackzárás vagy zárófólia-hegesztés nagyon egyszerű, jól áttekinthető folyamat. A palack megtöltése után rákerül a kupak (fóliabéléssel).

TUDJ MEG TÖBBET

Mint mondanak az ügyfeleink

ARLA

EGYÉRTELMŰEN LÁTHATÓ MEGBONTÁS

“Az új beruházás mérete és mértéke biztosítja az Arla vezető pozícióját az Egyesült Királyság tejiparán belül. Meghúztunk egy jelképes vonalat a homokban, amitől számoljuk az új generációs tejtermelést.”

Peter Lauritzen, az Arla Foods UK CEO-ja
Chemfix

HOSSZÚ POLCON TARTHATÓSÁGI IDŐ

„Az Enercon Industries vállalatot más gyártóknak is javaslom, mind a termékek teljesítőképessége, mind pedig a zárófólia-hegesztőik használata által biztosított előnyök miatt.”

Paul Banks, a Chemfix beszerzési és ellátási igazgatója
Clarks

EGYÉRTELMŰEN LÁTHATÓ MEGBONTÁS

„Azért választottuk az Enercon indukciós zárófólia-hegesztőjét, mert a szakmában híres a megbízhatóságáról… Telepítésük óta nem volt semmi gondunk az Enercon indukciós zárófólia-hegesztőivel – több mint nyolc év alatt nem volt egyetlen meghibásodás sem. Bárcsak a többi gép is ilyen jól működne.”

Mark Leverington, a Clarks szállítóilánc-menedzsere
Floratine

BIZTONSÁGOS SZÁLLÍTÁS

“A megbízhatóságot nem lehet beárazni. A vevői panaszok majdnem teljesen megszűntek és a problémáink 99% megoldódott az indukciós zárással- az ég küldte ezt a megoldást.”

Darryl King, a Floratine Operációs Managere
Esettanulmány megtekintése
A megoldásaink pecset minősége a kozpontja megoldasainkat