Az indukciós palackzárás számos előnnyel rendelkezik a vezetéses hegesztéssel szemben

A vezetéses alapon működő hegesztés a legelterjedtebb módszer egy menet nélküli kupakba helyezett béléssel történő palackzáráshoz, illetve a kupak nélküli záróhegesztéshez. A vezető „forró lap” nyomást fejt ki, hogy a fóliát vagy a műanyag fóliabélést a tartályra nyomja és megolvassza az alsó felületen lévő réteget, így hozva létre a zárást.

A „forró lapnak” időbe telik, hogy felmelegedjen (és a karbantartások során lehűljön). A folyamat viszonylag magas energiaköltségeket eredményez, növeli a környezeti hőmérsékletet, a kezelőkre pedig potenciális veszélyt jelenthet.

Az indukciós kupakos tömítő gépek ellentétben a vezetéses „forró lap” nem alkalmazkodik a tartály magasságának és peremének változásaihoz, így előfordulhat, hogy a „specifikáción kívüli” tartályok nem kerülnek lezárásra, vagy rosszul történik a hegesztés, ami selejtes termékhez és pazarláshoz vezet. Ha kiömlött az anyag, a takarítást nehéz elvégezni, mivel a kiömlött anyag gyakran „rásül” a berendezésekre, ami leállítást, lehűlési időt és tisztítást igényel, ez pedig a termelési mennyiség jelentős csökkenését okozza.

A vezetéses hegesztés megbízható zárási módszer volt a gyártók számára évtizedeken át, az indukciós palackzárás azonban gyorsabb és energiahatékonyabb, ezáltal csökkenti a hegesztéssel lezárt termék egységköltségét.

Kapcsolat

Az indukciós palackzárás elve?

Az indukciós palackzárás vagy zárófólia-hegesztés nagyon egyszerű, jól áttekinthető folyamat. A palack megtöltése után rákerül a kupak (fóliabéléssel).

Mint mondanak az ügyfeleink

ARLA

EGYÉRTELMŰEN LÁTHATÓ MEGBONTÁS

„Az új beruházás mérete és mértéke biztosítja az Arla vezető pozícióját az Egyesült Királyság tejiparán belül. Meghúztunk egy jelképes vonalat a homokban, amitől számoljuk az új generációs tejtermelést.”

Peter Lauritzen, az Arla Foods UK CEO-ja
Chemfix

HOSSZÚ POLCON TARTHATÓSÁGI IDŐ

„Az Enercon Industries vállalatot más gyártóknak is javaslom, mind a termékek teljesítőképessége, mind pedig a zárófólia-hegesztőik használata által biztosított előnyök miatt.”

Paul Banks, a Chemfix beszerzési és ellátási igazgatója
Clarks

EGYÉRTELMŰEN LÁTHATÓ MEGBONTÁS

„Azért választottuk az Enercon indukciós zárófólia-hegesztőjét, mert a szakmában híres a megbízhatóságáról… Telepítésük óta nem volt semmi gondunk az Enercon indukciós zárófólia-hegesztőivel – több mint nyolc év alatt nem volt egyetlen meghibásodás sem. Bárcsak a többi gép is ilyen jól működne.”

Mark Leverington, a Clarks szállítóilánc-menedzsere
Floratine

BIZTONSÁGOS SZÁLLÍTÁS

„A megbízhatóságot nem lehet beárazni. A vevői panaszok majdnem teljesen megszűntek és a problémáink 99% megoldódott az indukciós zárással- az ég küldte ezt a megoldást.”

Darryl King, a Floratine Operációs Managere
A megoldásaink pecset minősége a kozpontja megoldasainkat