4Fitness logo

Egy cseh táplálékkiegészítő-gyártó vállalat a nagyobb zárásteljesítmény érdekében átállt a kézi készülékekről az Enercon automatikus indukciós zárófólia-hegesztőjére.

A 4FITNESS, egy fehérjék és egyéb táplálékkiegészítők gyártására szakosodott cseh vállalat olyan magas színvonalú indukciós zárófólia-hegesztőt keresett, amivel növelni tudja teljesítményét és garantálni tudja a termék védelmét.

Kapcsolat

Az indukciós palackzárásból eredő előnyök

Esettanulmány

Mint a Cseh Köztársaság egyik legdinamikusabban fejlődő táplálékkiegészítő- és fehérjegyártója, a 4FITNESS a kézi zárók használatáról áttért az Enercon gyártósori indukciós zárófólia-hegesztőjére. Ez lehetővé teszi gyártási teljesítményük növelését, véd a jogosulatlan felnyitás ellen, és javítja a termékek eltarthatóságát.

A fehérjeporok piacán különösen nagy a verseny Európában, mivel a testépítők, sportolók és egészségtudatos vásárlók mind költséghatékony megoldásokat várnak el táplálékkiegészítőiktől. Ebből kifolyólag a csomagolás rendkívül fontos szerepet tölt be nemcsak a vásárlók megszerzésében, hanem annak biztosításában is, hogy a termék nyújtja az elvárt egészségügyi előnyöket.

Filip Degl, a 4FITNESS tulajdonosa, az alábbiakat emelte ki az indukciós zárás fontosságáról a fehérje- és egyéb táplálékkiegészítők esetében: „Az indukciós zárás egyre fontosabbá válik, hiszen termékeinket meg kell védeni a szennyeződésektől, szivárgástól és hamisítástól. A vevőink már elvárják, hogy a 4FITNESS termékeit indukciós technológiával zárjuk.

Már természetükből adódóan is a fehérjeporok és táplálékkiegészítők különösen kitettek a nedvesség és mikroorganizmusok okozta megromlásnak. Ezenfelül már a legkisebb oxigénnel való érintkezés is jelentősen csökkentheti az ásványok és vitaminok hatékonyságát. A termékek hermetikus zárása ezért megnöveli azok eltarthatóságát, valamint a felhasználó biztos lehet benne, hogy a címkén feltüntetett tápértékhez jut hozzá.

„Eleinte ragasztásos technikával zártuk a termékeinket, de hamarosan rájöttünk, hogy a ragasztás megbízhatatlan és időigényes. Mivel a porokat egész Európában forgalmazzuk, biztosítanunk kell, hogy a termékek biztonságban vannak a szállítás teljes időtartama alatt”, magyarázza Degl úr. „Azért tértünk át az indukciós hővel végzett zárásra, mert megbízható, gyors és hermetikusan zár.”

A 4FITNESS először belépő szintű kézi indukciós készülékeket használt az indukciós záráshoz, de a növekvő termékkereslet következtében gyorsabb és költséghatékonyabb gépek váltak szükségessé. „Meg akartuk növelni indukciós zárási teljesítményünket anélkül, hogy lerontanánk a zárás minőségét. Ezért a gyártósori gépekre való áttérés volt a legjobb megoldás.”

Miután megvizsgálták és kiértékelték a különböző gyártósori automatikus gépeket, a 4FITNESS az Enercon Super Seal™75 mellett döntött. „A beruházással nem vállalhattunk semmiféle kockázatot, ugyanis ez alapvető fontosságú a termékeink sikerességét és a márka hírnevét illetően. Az Enercont a gépeinek megbízhatósága, értéke és árazása miatt választottuk. A döntést az is támogatta, hogy az Enercon globálisan nyújtja szolgáltatásait, és 24 óra alatt a világ bármely pontjára képes pótalkatrészeket feladni.”

Az Enercon megérti, hogy egy szervezet számára mennyire fontos egy új zárási technológia bevezetése. Ezért is dolgozott James Ramsey (az Enercon egyik Európai szakértékesítője) a 4FITNESS vállalattal együtt és biztosított számukra személyre szabott tanácsokat a legalkalmasabb gép kiválasztása érdekében. Degl úr a következőként értékelte tapasztalatait az Enercon Super Seal™75 vételével kapcsolatban: „James a vásárlási és telepítési folyamat alatt végig kiemelkedő és gyors válaszokat adott.”

Ha többet szeretne megtudni a 4FITNESS vállalatról, kattintson ide, ha pedig többet szeretne megtudni indukciós zárófólia-hegesztő termékvonalunkról, kattintson ide.

4Fitness logo
„Meg akartuk növelni indukciós zárási teljesítményünket anélkül, hogy lerontanánk a zárás minőségét. Ezért a gyártósori gépekre való áttérés volt a legjobb megoldás.”
Filip Degl, , a 4FITNESS tulajdonosa