Mendes-Goncalves

A gourmet szószok gyártója épségben exportálja termékeit, az indukciós kupakozásnak köszönhetően

Mendes Gonçalves , a gourmet szószgyártó, több mint 10 éve használja az indukciós kupakzáró technológiát. A technológia használata olyan extra védelmet biztosít a termékeknek, mint a dézsmagátló biztonsága és a meghosszabbodott szavatossági idő, így lehetővé teszi azok tengerentúli szállítását is.

Kapcsolat

Az indukciós palackzárásból eredő előnyök

Esettanulmány

A meghosszabbodott szavatossági idő, a dézsmagátló felhelyezése és gyors termelési sebesség csak néhány előnye annak, amelyet a hatalmas szószgyártó tapasztalt, amikor indukciós kupakozásra váltottak.

Az egyik legnagyobb szószgyártó, a Mendes Gonçalves, 10 éve állt át az indukciós kupakozás használatára, hogy megfeleljen az élelmiszeripari elvárásoknak.

A Mendes Ipari Projekt Vezetője, Carlos Prino, elmondta: “ Az indukciós záró fólia használata alap követelmény a piacon. A fólia biztosítja, hogy megfelelünk az élelmiszeripari szabályozásoknak, ezért váltottunk mi is indukciós hegesztésre évtizedekkel ezelőtt.

“Azzal is tisztában vagyunk, hogy az indukciós fólia ráhelyezésével biztosítjuk termékeink kiemelkedő minőségét és kitoljuk azok szavatossági idejét, ami különösen fontos az olyan szószoknál, amelyeket Afrikába exportálunk.” Egy másik nagyon fontos előny, amelyet az indukciós technológiának köszönhetnek, az a termékek dézsmagátlása.

“Az indukciós zárás egy olyan, nagyon egyszerű eljárás, amely kiemelt védelmet biztosít termékeink részére.” mondta Mr Prino.

“Ha a vevő kinyitja a kupakot és látja, hogy alatta a fólia már meg van nyitva, akkor tudja, a termék nem használható”. “ A dézsmagátló használata nagyon fontos az élelmiszeriparon belül.” A Golegã-ban található Mendes gyárban jelenleg öt Enercon gépet találhatunk, amelyek 3,000 üveget zárnak le óránként és 120,000 üveget naponta.

A lezárt termékek között ott van a jól ismert márka, a Paladin is, majonézeivel, ketchupjaival, mustárjával, BBQ szószával és saláta önteteivel, 75 ml-től 1 kg-os kiszerelésben.

A készülékről Mr Pino a következőket mondta: “Mindazon indukciós záró gépek közül, amiket kipróbáltunk, egyértelműen az Enercon vált be a legjobban.

“A gépek erősek, hatékonyak és könnyen beintegrálhatóak a gyártósorra, miközben tartják a termelési sebességet”. “A hegesztőfejeket egyszerű cserélni, amely elősegíti a különböző méretű termékek lezárását anélkül, hogy termelési időt vesztenénk. “Az Enercon-os gépek az egyedüliek, amelyeket gourmet szószaink lezárására tudunk használni, a különböző formájú kupakok miatt.”

A Paladin termékek egyik részéhez hegyes kupakokat, más néven ’kúp alakú’ kupakot, használunk amellyel sokkal egyszerűbb a kívánt mennyiségű szósz kiöntése. Azonban mivel a fólia kicsit távolabb helyezkedik el a kupak tetejétől, így nehéz a megfelelő hermetikus zárást elérni. Ahhoz, hogy ezek a flakonok is zárhatóak legyenek, az Enercon gépek fel vannak szerelve egy egyedi záró fejjel, amely arra lett kifejlesztve, hogy a kellő energia mennyiséget a fólia pozíciójára összpontosítsa.

“Annyira egyszerű az Enercon géppel hegeszteni” mondta Mr Prino.

“Mielőtt elkezdtük volna termékeink indukciós zárását, küldtünk pár mintát az Enercon-nak, hogy megállapítsuk, milyen kiépítés lenne a legmegfelelőbb számunkra, és ma már könnyen és gyorsan tudjuk zárni termékeinket. “Mindig megkapjuk a kellő segítséget az Enercon-tól és portugál képviselőjétől, az Afinomaq-tól és tudjuk, ha bármilyen kérdés merülne fel, azonnal választ kapunk rá.”

Hogy többet tudjon meg a Mendes Gonçalves-ről látogasson el ide vagy, hogy többet tudjon meg az Enercon-ról, ide Névjegy.

Mendes-Goncalves
"Mindazon indukciós záró gépek közül, amiket kipróbáltunk, egyértelműen az Enercon vált be a legjobban. A gépek erősek, hatékonyak és könnyen beintegrálhatóak a gyártósorra, miközben tartják a termelési sebességet."
Carlos Prino, Ipari Projekt Vezető a Mendes-nél