Cargill

Egy állategészségügyi intézet üzembe helyezett egy új - indukciós záró fóliázóval ellátott - korszerű automata gyártósort.

Egy állategészségügyi intézet üzembe helyezett egy új - indukciós záró fóliázóval ellátott - korszerű automata gyártósort. Céljuk az volt, hogy találjanak egy olyan céget, aki képes egy nagy teljesítményű, automata gyártósor kiépítésére, nagyobb mennyiségű termék legyártásához.

Kapcsolat

Az indukciós palackzárásból eredő előnyök

Esettanulmány

Egy állategészségügyi intézet üzembe helyezett egy új – indukciós záró fóliázóval ellátott – korszerű automata gyártósort.

2015-ben a Cargill – egy állateledel kiegészítőkkel foglalkozó cég- alkalmazottai látogatást tettek a PPMA kiállításra.

Céljuk az volt, hogy találjanak egy olyan céget, aki képes egy nagy teljesítményű, automata gyártósor kiépítésére, nagyobb mennyiségű termék legyártásához. Jo Pike, a Cagill Premix és Nutrition Production Manegere ezt mondta: „A PPMA kiállítás után meghívtunk pár gyártót a telephelyünkre, hogy megmutassuk nekik a termelési folyamatot, és hogy megkérdezzük őket, milyen, a teljes folyamatot kiszolgáló csomagolástechnikai megoldást tudnának ajánlani számunkra. Rendkívül körbetekintőnek kellett lennünk döntésünk meghozásakor, tekintve, hogy ez egy jelentős beruházás volt és biztosnak kellett lennünk abban, hogy a befektetett pénz megtérül két éven belül.”

Cargill végül úgy döntött, hogy a Karmellel, egy Huddersfield-i gyártóval fog együtt dolgozni, akik egy négy fejes töltőgépet, egy pick & place csavaros kupakozót, egy iker fejes címkéző gépet telepítettek egy csomagoló állomással, egy enkóderrel, valamint egy indukciós fólia hegesztővel.

Egy Enercon Industries gyártmányú indukciós záró gépet integráltak be a sorba.

Jo azt mondta, hogy annak az oka, hogy az indukciós hegesztő berendezés beszerelése mellett döntöttek – inkább, mint hogy csak a kupakozásra hagyatkoztak volna- az volt, hogy elkerüljék a termék szivárgását, abban az esetben, ha a kupak nem lenne elég erősen rácsavarva a flakonra és meggátolják hamitását.

Jo hozzátette: „Az Enercon Industries világvezető az indukciós zárásban és minden egyes gyártó őket javasolta, aki ajánlatot tett a sor kialakítására. Vettünk már tőlük berendezést a múltban is mindig is jó kapcsolatot ápoltunk velük.”

Cargill az Enercon legnépszerűbb indukciós záróját választotta, a Super Seal 100-at, amely légmentes zárást biztosít az érintkezésmentes eljárás alatt. Ez a léghűtéses rendszer mindenféle termék lezárására alkalmas, úgy, mint a normál, gyerekzáras, sport kupakos termékekéhez 20-140 mm-es kupakátmérő között.

Az új automata sor ez év elején lett üzembe helyezve (2017) teljesítménye 36 darab 1 literes flakon percenként vagy 15-18 5 literes flakon perceként.

Az új sorról Jo a következőket mondta:

„Erre a sorra a jövőben létrejövő fejlesztések alappilléreként tekintünk itt, a Lichfield létesítményben. A sor annak etalonja, hogy milyennek szeretnénk a telephelyünket látni a jövőben. Célunk az, hogy az Egyesült Királyság termelését támogassuk, és előre mozdítsuk azzal, hogy folyamatosan kiváló minőségű termékeket állítunk elő, korszerű berendezéseken.

Cargill
"Az Enercon Industries világ vezető az indukciós zárásban és minden egyes gyártó őket javasolta, aki ajánlatot tett a sor kialakítására. Vettünk már tőlük berendezést a múltban is mindig is jó kapcsolatot ápoltunk velük."
Jo Pike, és Nutrition Production Maneger a Cargill-nál